Jan van Grinsven is komend seizoen de nieuwe technisch verantwoordelijke man op De Maaskant.
Jan van Grinsven is komend seizoen de nieuwe technisch verantwoordelijke man op De Maaskant. (Foto: Gerald van Zanten)

'Met Roda Boys stap omhoog maken'

Dinsdagavond werd op sportpark De Maaskant de nieuwe selectie van Roda Boys/Bommelerwaard gepresenteerd. Jan van Grinsven uit Sint-Michielsgestel staat komend seizoen als trainer voor de groep.

door Wout Pluijmert

Aalst - Met Jan van Grinsven heeft Roda Boys een interessante trainer binnengehaald. In het amateurvoetbal heeft hij dan wel niet zo heel veel ervaring - hij was al eens actief bij Den Dungen, GDC en het laatst twee seizoenen BMC in Berlicum - maar de in 1960 in Den Dungen geboren voormalig doelman van vooral FC Den Bosch heeft natuurlijk wel een schat aan ervaring in het voetbalwereldje. Hij stond in Den Bosch maar liefst 415 wedstrijden onder de lat en door zijn rijzige gestalte verwierf hij zich de bijnaam ‘De Sliert van De Vliert’. 

n het Nederlands voetbal is hij ook een van de weinige keepers die meer dan een keer gescoord heeft. In 1985 scoorde hij in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Roda JC als mee naar voren gekomen doelman de 2-2 voor zijn club. Na zijn doelpunt maakte Van Grinsven een koprol. Hij scoorde nog een keer in het seizoen ‘91-‘92. Van Grinsven, die ook drie seizoenen voor MVV in Maastricht als keeper 69 wedstrijden onder de lat stond, was bij FC Den Bosch in diverse functies op het technisch vlak actief. “Ik heb naast mijn werkzaamheden als commercieel medewerker bij FC Den Bosch mijn handen wat meer vrij gekregen en wilde daarnaast graag weer eens bij een amateurclub aan de slag. Tot nu ging ik regelmatig bij Den Dungen kijken, waar mijn zoon en mijn schoonzoon voetballen. Na de wedstrijden ga je dan toch steeds weer napraten over de te voeren tactiek en zo. Hoe langer het seizoen duurde, hoe meer het ging kriebelen. Na mijn scheiding zat ik in de avonden te vaak naar de muur te staren en heb toen eerst nog BMC opgepakt. Nu kan ik er dus Roda Boys goed bij gaan doen."

Van Grinsven dankt zijn aanstelling vooral aan zijn jarenlange goede contacten met Roda Boys’ technische man Wim van der Maas. "Met Wim heb ik al heel lang jaarlijks contact. Dit keer informeerde hij bij mij of ik voor komend seizoen een trainer beschikbaar wist. Ik vertelde hem dat ik wel iemand wist en na een paar gesprekken kwamen wij eruit. Nu ben ik voor voorlopig een seizoen trainer op dit mooie sportpark. Ik was overigens niet de enige kandidaat."

Bij Roda Boys gaat hij op technisch vlak veel samenwerken met Mike Scholten. "De ambitie van de club spreekt mij aan. Wij willen met Roda Boys de stap naar de eerste klasse maken."

Roda Boys verwelkomt zeven nieuwelingen: Mo Nikbakht en Maikel van Opijnen (Nivo Sparta), Giel Goesten (WNC), Toby Tan (Achilles Veen), Kay Huijgens (OJC Rosmalen), Yannick Millenaar (Rood Wit W.) en Romano Tapirima (clubloos). De club neemt afscheid van Said Anouar (Oranje Wit), Andor van Andel (Sleeuwijk), Martijn Knoop (Almkerk), Martijn de Wildt (Nivo Sparta), Sharog Susani (Pelikaan), Thom de Looijer (Jan van Arckel), Rein Bastiaansen (Tricht) en Diewe Kolbach (BZC’14).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden