Simon van Zeelst houdt bij Jan van Arckel zijn conditie op peil. Hij besliste het eerste duel na de corona-uitbraak.
Simon van Zeelst houdt bij Jan van Arckel zijn conditie op peil. Hij besliste het eerste duel na de corona-uitbraak. (Foto: Wout Pluijmert)

Eerste wedstrijd na uitbraak corona

Jan van Arckel, de zondag-vierdeklasser uit Ammerzoden, was zaterdag in de Bommelerwaard de eerste voetbalclub die na de versoepeling van het coronaregime in wedstrijdverband in actie kwam. Op het eigen sportpark D'n Huybert werd met 3-2 gewonnen van zaterdag-derdeklasser NOAD'32.

door Wout Pluijmert

Ammerzoden - Vanaf 11 mei konden ook amateurvoetbalclubs de trainingen onder strikte regelgeving weer oppakken. Vanaf 1 juli mochten spelers ook weer fysiek contact hebben. Terwijl het voetbalseizoen normaal gesproken half juni ten einde loopt, grepen trainers de mogelijkheid om sinds 10 maart weer eens normaal met een groep te trainen, massaal aan. Niet alleen de voetballers stonden te trappelen om na vier maanden weer eens in wedstrijdverband in actie te komen. Het knusse sportpark naast Kasteel Ammersoyen liep gezellig vol en niet onbelangrijk: de voetbalclub had weer wat inkomsten. Bij Jan van Arckel ontbraken nogal wat spelers, maar trainer Marco van Loon kreeg steun van drie gastspelers en dat waren niet de minsten. Simon van Zeelst, komend seizoen mogelijk aanvoerder van het in de derde divisie uitkomende DOVO uit Veenendaal, maakte de volle negentig minuten vol. “Leuk om weer eens met mijn oude cluppie te voetballen. Over tien dagen beginnen wij al met DOVO.” Ook twee andere geboren Ammerzodenaren, de broers Bart en Rob Goesten, beiden uitkomend voor Nivo Sparta, lieten hun kunsten zien. Het trio had bij Jan van Arckel wekenlang de conditie op peil gehouden. Van Zeelst was met voorsprong de beste man van het veld. Logisch natuurlijk, want hij komt vijf klassen hoger uit dan het niveau waar ‘De Jantjes’ straks wekelijks weer op gaan presteren. Het openingsdoelpunt van goalgetter Jeroen de Groot was uiteraard historisch. De eerste treffer na de corona-uitbraak. "Het was heel onwennig om na die onderbreking weer tegen een bal te trappen. Ik heb tegen de trainer gezegd dat ik er komend seizoen 25 ga maken voor de club." Van Loon vond het logisch dat de beide Goestens en Van Zeelt meespeelden. "Die gasten horen bij de hechte vriendenploeg. Ze zijn er ook elke zondag om te kijken. Ooit komen ze terug naar Jan van Arckel. Ik had liever dat ze nu al waren gekomen, maar dat zit er natuurlijk niet in." Van Loon ziet in de loop der jaren progressie binnen zijn team. "Goed dat er dit seizoen wat jeugdspelers bij het team kunnen gaan aansluiten. Er zijn er nóg twee, maar die blijven liever nog even bij JO19-1."

Jan van Arckel was, in de door Brakelnaar Aaike van Zanten keurig geleide wedstrijd, vooral in het eerste deel de bovenliggende partij. Na rust nam de derdeklasser uit Wijk en Aalburg meer het initiatief. Diep in de extra tijd besliste wie anders dan Van Zeelst het door bijna 300 toeschouwers bezochte duel met een knap binnengeschoten vrije trap.

Jan van Arckel–NOAD’32 3-2. Scoreverloop: 7. Jeroen de Groot 1-0, 19. Sven Bleijenberg 1-1, 44. Nick van Velzen 2-1, 75. Ruben de Waal 2-2, 90+6. Simon van Zeelst 3-2.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden