De kinderen uit groep 8 van De Walsprong in Zaltbommel beleefden een bijzonder afscheid! Foto: Valerie van Oord
De kinderen uit groep 8 van De Walsprong in Zaltbommel beleefden een bijzonder afscheid! Foto: Valerie van Oord (Foto: Valerie van Oord)

Bijzonder afscheid voor groep 8 De Walsprong

Normaal is een schooljaar in groep 8 al geen standaard schooljaar, maar dit jaar liep het door het coronovirus weer anders. Alles waarop je je in zo’n jaar zou kunnen verheugen was plotseling helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Gaat de eindtoets wel door? Gaat kamp wel door? En de musical dan? Kunnen we nog een eindfeest houden? Eerst mochten de leerlingen vanaf begin mei vier weken lang in halve klassen naar school en vanaf 8 juni waren hele klassen weer welkom.

Zaltbommel - Het is de leerkrachten en groep 8-leerlingen van De Walsprong in Zaltbommel gelukt om er nog een paar mooie en gezellige laatste schoolweken van te maken. Al voor de coronatijd had de klas samen de musical uitgezocht. De keuze was gevallen op 'Verboden te voeren', een toneelspel over de leuke dierentuin Jongevoets Dierenpark waarin medewerkers druk doende zijn met de nieuw aangeschafte Argentijnse vogel, de zogenaamde oelewapper. Vanaf maart, tijdens de online lessen thuis, kon er al flink geoefend worden. De school had vanwege het coronavirus al snel besloten de musical in losse delen te filmen en aan elkaar te monteren tot een memorabele musicalfilm.

Technische fout

Op de vooravond van de grote musicalfilm-dag, vorige week woensdag, ging er iets mis… De film, het prachtige eindresultaat van maandenlange inspanning, is door een technische fout verloren gegaan. De hele nacht zijn alle zeilen bijgezet om het bestand terug te krijgen, helaas zonder resultaat. De ochtend die daarop volgde, werd het vervelende nieuws aan de betrokken leerlingen medegedeeld. Groep 8 liet het er niet bij laten zitten. Ze hebben keihard gewerkt en vele scenes opnieuw kunnen filmen op de laatste ochtend van hun basisschoolperiode. Zo konden de schoolverlaters samen met hun ouders diezelfde avond toch nog volop genieten van een prachtige film in De Poorterij.

Afscheid

Woensdag stond niet alleen in het teken van de musical, maar ook van het afscheid van de schoolverlaters. Ze werden ’s morgens vol trots in hun musicalkostuums met een jeep op school afgezet, waarna zij via een rode loper de school voor de laatste keer mochten binnengaan. De rest van de ochtend stond in het teken van het opnieuw filmen van delen van de musical. Om 12.00 uur mochten de aanstaande brugpiepers hun laatste spullen uit de klas pakken, terwijl de andere groepen en leerkrachten voor hen buiten een erehaag vormden. Onder luid gejoel werden ze uitgezwaaid.

Carlijn Geron
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden