Elf zorginstellingen in de Bommelerwaard kregen ieder een cheque van 1.000 euro van kringloop de Spullewaard. Foto: Klaas Leerlooijer
Elf zorginstellingen in de Bommelerwaard kregen ieder een cheque van 1.000 euro van kringloop de Spullewaard. Foto: Klaas Leerlooijer (Foto: Klaas Leerlooijer)

Hart onder de riem voor zorg

Ze zijn nog maar net bekomen van de hectische periode die het coronavirus hen bezorgde, de elf zorginstellingen in de Bommelerwaard. Vorige week mochten ze elk uit handen van voorzitter Wim Lambooij van de Zaltbommelse kringloop de Spullewaard een cheque met een waarde van duizend euro ontvangen. Dit ter ondersteuning en om de instellingen een hart onder de riem te steken.

Bommelerwaard - Dat gebaar werd met veel enthousiasme ontvangen want de zorginstellingen kunnen wel wat extra’s gebruiken. Vertegenwoordigers van verpleeghuis De Eigenwaard in Rossum wisten al meteen hoe de spontane donatie zou worden besteed: aan een cradle, een muziekinstrument waar dementerende bewoners in therapievorm leren contacten te onderhouden. Anderen zouden tuinmeubilair van de donatie van duizend euro aanschaffen.

Warm hart

Spullewaard-voorzitter Lambooij genoot zichtbaar van deze reacties. “Dan weten onze vrijwilligers waar het door hen verdiende geld naartoe gaat.” Hij benadrukte dat de Spullewaard het personeel en de bewoners van de zorginstellingen in de Bommelerwaard altijd een warm hart heeft toegedragen. “Ondanks dat onze kringloopwinkel vanwege de corona een tijdlang heeft stilgelegen, vonden we dat we dit gebaar toch moesten maken.”

Instellingen

De elf instellingen in de Bommelerwaard die elk een donatie van 1.000 euro ontvingen zijn: ‘t Slot in Gameren, De Wielewaal, Bommelstein en de Harmonika in Zaltbommel, De Eigenwaard en De Vaste Burcht in Rossum, Leijenstein in Kerkdriel, de Regenboog in Brakel, de Lindeboom en het Zonnelied in Ammerzoden en de Fontein in Aalst.

De Spullewaard besteedt de netto-opbrengst aan goede doelen. De afgelopen jaren is dit bedrag opgelopen tot 100.000 euro per jaar.

Carlijn Geron
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden