Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied.
Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. (Foto: SLG)

Nieuwe Klompenpaden in Neerijnen

De Klompenpaden zijn populair. Er komen er steeds meer. Ook in Neerijnen en Est zetten inwoners zich in voor dit soort wandelpaden. Een kerngroep wil in die dorpen twee paden maken. De eerste ideeën staan op papier. Voor de verdere uitwerking zoekt Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) enthousiaste vrijwilligers.

Est/Neerijnen - Inwoners kunnen op allerlei manieren een steentje bijdragen. Dat kan bijvoorbeeld door teksten en foto’s te maken, grondeigenaren te benaderen, maar ook door routes na te lopen of markeringen te plaatsen. Of bijvoorbeeld door creatief mee te denken.

Wat zijn het?
Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. In Gelderland zijn nu al niet minder dan 89 klompenpaden en het netwerk breidt zich steeds verder uit.

De karakteristieke bewegwijzering, maar ook de website, www.klompenpaden.nl, de app en Facebook zorgen voor een groot bereik. Stichting Landschapsbeheer Gelderland ontwikkelt en onderhoudt deze routes, samen met lokale vrijwilligers.

Levend Landschap Neerijnen en Est
De wens voor een Klompenpad is afkomstig uit de dorpen zelf. In het dorpsproces Levend Landschap Neerijnen en Est hebben betrokken bewoners dat aangeven en ook nog meer ideeën geopperd voor een beleefbaar en aantrekkelijk landschap.

Aanmelden als vrijwilliger kan bij projectleider Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Stuur voor aanmelding een mailtje naar m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl en/of www.landschapsbeheergelderland.nl.

Netwerk van Klompenpaden
In de gemeente West Betuwe zijn al vier Klompenpaden. Het gaat om: Engelenburgerpad, Rhenoijschepad, Leidschehoevenpad en Vurensche Polderpad. Tevens is er gestart met de ontwikkeling van een Klompenpad in Varik en Heesselt. Met de nieuwe wandelroutes rond Neerijnen en Est ontstaat een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden