Nieuwbouw asiel gaat van start

Irene Augusteijn heeft vorige week, namens Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard, samen met Paul Sloven, namens Sloven Architectuur, een overeenkomst getekend voor het ontwerpen en begeleiden van de nieuwbouw van het dierenasiel in Bruchem.

Bruchem - Het dierenasiel heeft een cruciale functie in de Bommelerwaard als opvang voor zwerfhonden en -katten en voor honden en katten waar de eigenaar door omstandigheden afstand van moet doen. De huidige behuizing van het asiel is in slechte staat en voldoet niet meer aan de hedendaagse dierenwelzijnseisen. Vandaar dat er hard gewerkt wordt aan een nieuw onderkomen.

Na het positieve besluit eerder deze maand van de gemeente Zaltbommel en de gemeente Maasdriel om het nieuwbouwproject financieel te steunen is de weg vrij om daadwerkelijk tot bouw van het nieuwe asiel over te gaan.

Sloven is al langere tijd betrokken bij de voorbereidingen van het project. Hij heeft met zijn kennis en expertise bijgedragen aan de ideevorming en schetsontwerpen die geholpen hebben om de steun van de beide gemeenten te verkrijgen.

Hoewel er nog veel werk verricht moet worden en er nog een flink sponsorbedrag nodig is om het project financieel rond te krijgen, komt een nieuw asiel in 2021 met deze stap weer een stuk dichterbij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden