V.l.n.r. Edwin v.d Waal, Frans v. Rijn, Anton v. Ballegooijen, Henk van Beurden, Zoltan Hunor, Rimmert v. Luyn, Arno v.d. Laar en Jan Korsten.
V.l.n.r. Edwin v.d Waal, Frans v. Rijn, Anton v. Ballegooijen, Henk van Beurden, Zoltan Hunor, Rimmert v. Luyn, Arno v.d. Laar en Jan Korsten.

Website Coöperatie Duurzame Bedrijventerreinen Zaltbommel

Sinds deze maand heeft Coöperatie Duurzame Bedrijventerreinen Zaltbommel (DBTZ) een eigen website. De site informeert ondernemers op de Zaltbommelse bedrijventerreinen over mogelijkheden om via een lidmaatschap hun bedrijf en bedrijfsvoering te vergroenen. Investeerders vinden er informatie over duurzame investeringskansen.

Zaltbommel - In 2017 sloegen bedrijventerreinen De Wildeman (parkmanagement) en De Ooijk, Veilingweg, Van Voordenpark en De Waluwe (nu samen Stichting Ondernemersfonds Bedrijventerreinen Zaltbommel) de handen ineen om vorm te geven aan hun gezamenlijke ambitie om in 2025 energiepositief te zijn. Eind 2017 werd deze samenwerking geformaliseerd met de oprichting van Coöperatie Duurzame Bedrijventerreinen Zaltbommel (DBTZ). En nu is ook de website klaar.

Projecten
Op deze site, dbtzaltbommel.nl, vinden de ondernemers van de betrokken bedrijventerreinen informatie over hoe zij kunnen deelnemen aan diverse projecten die de energiecoöperatie heeft ontwikkeld – of nog gaat ontwikkelen. Zo kunnen zij, onder andere, hun dak aan de coöperatie verhuren voor het plaatsen van zonnepanelen, deze zelf plaatsen voor eigen of ander gebruik, of via de coöperatie zonne- of groene energie afnemen. Voor investeerders zijn er interessante investeringsmogelijkheden om een goed rendement te halen en tegelijkertijd invulling te geven aan hun maatschappelijke doelstellingen.

Voorzitter Arno van de Laar (Vébé Keukens/Vébé Bouw op De Wildeman): “We zijn nu een jaar bezig met de coöperatie en in dat jaar is er al veel gebeurd. Van ‘praten’ zijn we over naar ‘doen’, waarbij we ons ook gesteund weten door de gemeente Zaltbommel. Veel daken liggen nu al vol met zonnepanelen en ook het warmtenetproject dat we aan het ontwikkelen zijn begint vorm te krijgen. Het wordt zo steeds tastbaarder."

Kansen
Hij vervolgt: "Op de site houden we onze ondernemers en investeerders niet alleen op de hoogte houden van de voortgang, maar vertellen we ook hoe ze kunnen participeren in de coöperatie. En welke kansen dat biedt: met zijn allen doe je meer dan alleen.”

www.dbtzaltbommel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden