Van 1 tot en met 30 augustus kun je in het Stroomhuis exposities bekijken van Marleen Koller-Smit (foto) en Peter Petersen.
Van 1 tot en met 30 augustus kun je in het Stroomhuis exposities bekijken van Marleen Koller-Smit (foto) en Peter Petersen.

Nieuwe exposities in het Stroomhuis

Het Stroomhuis in Neerijnen heeft sinds vorige week haar expositieprogramma heropent. Er zijn exposities te zien van Marleen Koller-Smit en Peter Petersen. De nieuwe exposities zijn tot en met zondag 30 augustus te bezichtigen, van donderdag tot en met zondag, steeds van 13.00 tot 17.00 uur.

Neerijnen - Bezoekers zullen rekening moeten houden met de regels, die in deze tijd gelden, aangaande gezondheid, de afstand van anderhalve meter en vastlegging van bezoekersgegevens ten behoeve van hun gezondheid en die van anderen.

Marleen Koller-Smit
Marleen Koller-Smit (Haaften) wordt geïnspireerd door de wereld om haar heen. Verbondenheid is de kern van haar bestaan, dat inspireert en stimuleert haar om altijd weer door te gaan. Doen en niet te veel denken, aandacht schenken. Het werk is een weerspiegeling van hoe zij in het leven staat, zonder remmingen, direct, niet altijd precies wetend waar zij naar toe zal gaan. Een uiting op doek brengt een impressie tot leven, die ze door wil geven.

Koller-Smit is werkzaam geweest in het passend onderwijs. Daarna heeft zij zich volledig toegelegd op schilderen in haar atelier in Haaften en het runnen van haar B&B. Zij schildert in een abstract-figuratieve stijl, waarin vrouwen de hoofdrol spelen en in haar meer abstracte werk staan huizen en landschappen centraal.

Peter Petersen
Via zijn bronzen beelden grijpt Peter Petersen (Maarssen) terug naar de tijd van boer en visser, en de hang naar natuur en overleven. Petersen haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de nabije natuur en maakt zijn beelden dan ook vaak naar model van oer-Hollandse dieren. In de loop der jaren heeft hij ook exotische dieren, objecten, mensen en zelfs de Dodo gemaakt. Petersen bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door in Harderwijk, in de schaduw van het Linnaeustorentje.

Met deze twee kunstenaars hoopt het Stroomhuis een start te maken met het expositieprogramma.

Lift
Begin september is er een korte onderbreking omdat dan de lift geplaatst wordt.

Daarna komt WaardArt voor de 15e keer naar het Stroomhuis in aanloop naar de open atelierroute. In oktober exposeert Kenne Gregoire zijn werk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden