De tv-uitzendingen zitten er inmiddels al op. De ploeg van Zomer in Gelderland is langs geweest in Alem en Hedel (foto). De uitzendingen zijn op 5 en 6 augustus.
De tv-uitzendingen zitten er inmiddels al op. De ploeg van Zomer in Gelderland is langs geweest in Alem en Hedel (foto). De uitzendingen zijn op 5 en 6 augustus.

Zomer in Gelderland in Alem en Hedel

Voor de elfde keer trekt presentatrice Angelique Krüger dit jaar de provincie in met het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland. Ze zoekt dit jaar de grens op en bezoekt 20 plaatsen aan de rand van Gelderland, ze komen ook in Alem en Hedel! Het is wel een ander programma dan anders omdat je namelijk niet met 1.000 man op een plein mogen staan. Maar leuk wordt het zeker! Dit jaar komen ze langs in Alem en Hedel.

Alem/Hedel - Geen volle pleinen dus, maar wat dan wel? In de maand mei hebben ze in 20 dorpen een praatpaal neergezet, ook in Alem en Hedel. Bij die praatpaal mochten inwoners van die 20 dorpen onder andere aangeven wat we bij hen niet mogen missen, wat de mooiste plekjes zijn en waar ze trots op zijn. Met de antwoorden op die vragen is de redactie aan de slag gegaan en daarmee laten ze 20 plaatsen in Gelderland van hun mooiste kant zien!

Geen live-opnames
Anders dan andere jaren is het dit keer helaas niet mogelijk om aanwezig te zijn bij de tv-opnames. De 20 uitzendingen zijn inmiddels al opgenomen. Er is ook geen strijd om de titel de Mooiste plaats van Gelderland, maar er is wel een heel leuk alternatief! Ze gaan op zoek naar de Mooiste plek van Gelderland. In alle 20 dorpen en stadjes die ze bezoeken hebben de inwoners aangegeven wat zij de mooiste plek vinden. Die worden tijdens Zomer in Gelderland op Facebook gedeeld en op Radio Gelderland.

Mooiste plek van Gelderland
Maar ze willen ook de mooie plekken uit de rest van Gelderland zien. Daarom is de zoektocht naar de Mooiste plek van Gelderland al gestart. Iedereen kan foto’s toevoegen aan de facebookpagina van Zomer in Gelderland. Bovendien hoor je in het radioprogramma Lunchpauze, van Irene ten Voorde, elke dag om 13.45 uur al mooie plekken voorbij komen. Uiteindelijk worden de vijf mooiste plekken uitgekozen en mag het publiek meebepalen waar de Mooiste plek van Gelderland ligt.

Op tv
Zomer in Gelderland is van maandag 3 tot en met vrijdag 28 augustus, iedere werkdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Op 5 augustus kun je uitzending over Alem bekijken en op 6 augustus is Hedel aan de beurt.

Op woensdag 5 augustus kun je uitzending over Alem bekijken en op donderdag 6 augustus is Hedel aan de beurt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden