Een echte Bommelaar

  Column

... kun je André Schalk wel noemen. Niet qua voetbalhart, dan is hij een echte Spartaan, maar verder is hij een 100 procent echte Bommelaar. Zo gek als een onderdeurtje. Eigenlijk zo gek als een grote deur.

Want ondanks zijn geringe formaat (ik schat hem op net een metertje) is zijn humor reusachtig. Altijd op scherp als het op humor aankomt. Een echte allemansvriend. En da’s logisch, zou Cruyff zeggen. Want ondanks zijn kleine lijfje is alles wel in verhouding. Op één ding na. André heeft namelijk een heel groot hart. En André blijf altijd gewoon André. Kan die gelijknamige zanger een voorbeeld aan nemen.

Zo kreeg kleine Dré ooit een megaduur cadeau van zijn moeder. Een radiografische auto waarvan hij zich nu nog steeds afvraagt hoe zij die ooit heeft kunnen betalen. Megablij was hij ermee. Een paar weken later echter hoorde hij over De Schutse, een opvanghuis voor kinderen. Zo hé, dat was even zielig. André’s hart ging even extra werken. Net als zijn hersenen. Hoe kun je die kinderen blij maken?

En ja hoor, daar ging André. Op naar De Schutse. Nadat hij had aangebeld en er opengedaan werd, dacht degene die opendeed eerst dat er belletje gerinkeld was. Want er stond niemand voor de deur. Toch? Tot hij opeens een heel klein jongetje zag staan met een héle grote auto in zijn handjes. “Alstublieft, veel plezier ermee”, en weg was André.

Tot op de dag van vandaag snapt zijn moedertje nog steeds niet waar die auto toentertijd toch gebleven kon zijn.

Nu ik dit schrijf, schiet me ineens iets te binnen. Ik vraag hem wel eens gekscherend welke smurf hij eigenlijk is, maar nu bedenk ik ineens dat ik het antwoord al weet. Andre is 100 procent zeker de sinterklaassmurf. Een goedheiligman die van alle mensen houd. André, vooral zo doorgaan maat!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden