Column: Waalbommel

  Column

Op het terrein van voormalige werf De Waal zal gebouwd gaan worden. Uiteraard flink hoog want dat levert het meeste op. Het zicht op Zaltbommel van de noordkant van de rivier zal dus ingrijpend veranderen. En ik mag geen dubbel glas in mijn monumentale pand in de binnenstad omdat het een beschermd stadsgezicht betreft. Dat is één.

Door Johan Cahuzak

Dan het uitzicht straks bij die stapel woningen. Links de loodsen van het bedrijventerrein van Haaften, middenvoor de gebouwen van die houtjongens van Waardenburg, om over hun stank maar te zwijgen. En iets op rechts de grote M van onze hamburgervrienden. Wie uit het raam durft te hangen ziet een snelweg met een immens reclamebord. Dat is twee.

Zo’n ingrijpend plan vraagt per definitie om felle kritiek. Al was het maar om de verantwoordelijken te laten nadenken. Scherp te laten nadenken. Daar ontbreekt het nogal eens aan. We kiezen allemaal graag de gemakkelijkste weg, dat is financieel ook aanlokkelijk. Ik denk aan de eerste plannen met betrekking tot de Agnietentuin. En ik kijk wat er nu is, inclusief de Torentuin. Kortom, heel prettig dat er mensen zijn die zich verweren. Ik weet niet of ze gelijk hebben maar ze roepen en dat is al genoeg. Dat is drie.

De wethouder van dienst beweert dat de plannen geen invloed hebben op de waterstanden in de rivier. Dat weet ik niet. Het verbaast me dat er door het Waterschap niet geroepen wordt. Die piepen al als er twee bomen teveel staan. Dat is vier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden