Een echte Bommelaar

  Column

... is trots en zuinig op zijn of haar stadje. En terecht! Want hoe zuiniger je bent op iets, des te langer heb je er vaak plezier van.

Een nadeel is soms, dat je iets al zo lang hebt dat je er geen afstand meer van wilt doen. En je het ook nooit meer wilt vernieuwen. Ook niet als het nieuwe rationeel gezien beter is dan het oude. De emotie krijgt dan de overhand. Zoals bij het project Buitenstad.

Te hoog!
Te duur!
Te prestigieus!

Natuurlijk kun je het nooit iedereen naar de zin maken bij zo’n project. Maar wie bij de inloopdagen is geweest, moet toegeven dat er een mooi plan werd getoond. Een plan waar, wat mij betreft, de ideale situatie van binnenstad en wonen aan het water word gecombineerd.

Ik denk ook dat het een locatie gaat worden die heel gewild is bij velen. Waardoor de wet van vraag en aanbod in werking treed en de huizenprijzen zullen stijgen. En dat is inderdaad zuur voor mensen die dit niet kunnen betalen. Het voordeel is wel dat er een ruimer aanbod van huizen gaat komen in Zaltbommel. Ik gun het de woningzoekenden van harte.

Voor diegene die niet wil of gaat verhuizen, omdat hij al lekker woont in ons stadje, is het een stuk makkelijker om negatief te reageren op dit nieuwe plan. Ik persoonlijk zou een ander ook zijn droomlocatie gunnen.

En natuurlijk is de oude werf een stukje geschiedenis dat echte Bommelaren koesteren. Vooral de oude loods. Maar in het plan is deze loods mooi ingepland qua vorm en afmetingen. Als dit zo blijft heb ik geen moeite met de buitenstad. Ik zie het als een stukje geschiedenis in wording.

Tegen alle voor en tegenstanders wil ik zeggen: blijf elkaar respecteren en succes!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden