Column: Zonde

  Column

Laatst stak ik de loftrompet over de mevrouw die bij de gemeente Zaltbommel mijn vergunning voor het opzetten van een bouwsteiger regelde. Die tevredenheid voel ik nog steeds.

Door Johan Cahuzak

Maar over de verdere afwikkeling wil ik nog wat zeggen. Dat betreft overigens een andere mevrouw. Ik kreeg van Veronica, de eerste dame, per e-mail de vergunning binnen. Ik had het geprint zodat ik desnoods van bovenop de steiger een ijverige BOA van repliek kon dienen. Dat was overigens niet nodig, ze liepen kalmpjes door.

Een tijdje later echter kreeg ik dezelfde vergunning per post. Dubbel werk dus. En het wordt nog gekker want bij die papieren vergunning zat een briefje met uitleg: artikel 2, lid 1, titel 2, artikel 2.3 11, legesverordening 2020. Nou, toen was het me echt duidelijk.

Ik rolde echter van mijn stoel toen ik las dat ik de 72,50 euro binnen zes weken moest betalen, maar nog niet direct. Ik zou een aparte factuur krijgen. Als ik het er niet mee eens zou zijn, kon ik bezwaar maken.

Kijk, dat er een vergunning moet komen, begrijp ik wel. We kunnen allemaal wel steigers gaan liggen bouwen. Dat ik dan iets moet betalen, snap ik ook. Maar dat ik daar een e-mail en drie brieven voor moet krijgen niet. Tip: zet het bedrag met het bankrekeningnummer op de vergunning. Stuur die per mail en ontsla gelijk mevrouw 2 want die heeft toch niets meer te doen.

Terzijde, voor zoveel werk is 72,50 euro een te bescheiden vergoeding….

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden