Foto:

Een echte Bommelaar

  Column

... doet regelmatig een rondje Bommel. Lopend, met de fiets, of met de auto.

In het laatste geval is het te hopen dat je een auto hebt met hele goede schokbrekers. Want het lijkt wel alsof je door een weiland aan het rijden bent, zoveel bulten kom je tegen in de vorm van verkeersdrempels. Ik snap best dat je op bepaalde strategische punten een drempel plaatst om de snelheid te temperen. Maar ik vraag mij af of de verantwoordelijken hiervoor in Zaltbommel niet een beetje aan het doorslaan zijn qua drempelbeleid. Zaltbommel lijkt wel te veranderen in een of andere superkameel met een ontelbaar aantal bulten. Zo liggen er tegenwoordig zelfs op de Verieusingel verkeersdrempels.

Zijn al deze drempels hoognodig? Of zijn ze er niet uitsluitend als snelheidbegrenzers, maar vind de gemeente ze misschien wel passen in het straatbeeld? Met de gedachte dat er eeuwen geleden, toen de straten in ons historische stadje nog niet bestraat waren, er ook vele bulten en kuilen lagen. Kijk, als dat de achterliggende gedachte is, snap ik het volkomen. Een beetje het stichting buitenstad effect. Houd zoveel mogelijk bij het oude.

Of hoopt de gemeente stiekem dat er ooit een vraag over gesteld wordt (’En dan nu de een miljoen euro vraag: Hoeveel verkeersdrempels liggen er in het vestingstadje Zaltbommel?’) in een of andere televisiequiz zodat Zaltbommel weer op de kaart staat bij televisie kijkend Nederland?

Of werkt er iemand bij de gemeente die in een vorig leven een bij is geweest en nog steeds een natuurlijke drang heeft om bulten te maken waar mensen last van hebben? Werkt er iemand die Maja heet? En die best een bezige bij is, wat voor een ambtenaar natuurlijk opvallend is. Ik zeg, hou deze persoon in de gaten.

Want voor dat je het weet liggen er straks op de A2 bij Zaltbommel verkeersdrempels. Moeten we niet willen. Toch?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden