Hoop

  Column

Column door Johan Cahuzak

Wat een leuk boek van de Natuurwacht Bommelerwaard! Ik kreeg het als lid zomaar in de schoot geworpen, gelijk met het periodiek dat ik immer belangstellend bekijk. Ik ben blij met de Natuurwacht. Met name omdat zij dingen doen die ik erg belangrijk vind, maar waar ik dan zelf weer niet aan toekom. Dat is een kwestie van prioriteiten stellen en dat doen zij in dit geval dus veel beter dan ik. Gelukkig maar.

Het boek heet Ontdekken is genieten. Dan denk ik meteen aan 1492 en dan wordt het allemaal heel anders, maar dat is niet de vlag die deze lading dekt. Prachtige korte verhaaltjes over tal van beestjes, plantjes en andere natuurlijkheden. Ik kwam zelfs een recept voor het bereiden van reiger tegen. Nou, dan heb je als natuurliefhebber wel lef. Het recept is geschreven in bijna Middelnederlands. Dat heb ik sinds mijn MO-opleiding niet meer onder ogen gehad maar ik zou er binnenkort zomaar eens een reiger aan kunnen laten geloven.

Tussen die verhaaltjes staan ook nog bij vlagen briljante gedichten van leerlingen van het Cambium. Dat spreekt mij als oud-leraar Nederlands van die school natuurlijk aan.

En als ik dan lees dat zowel de gemeente Zaltbommel als het Cambium College een duit in dit zakje hebben gedaan, dan vervult mij dat met diepe tevredenheid. Zo doe je dat. Schrijver Dirk Muller heeft ook nog eens een vlotte pen en weet veel, zo niet alles. Het geheel ziet er prachtig uit.

Zie het snel te bemachtigen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden