Buitenstad

  Column

Column door Johan Cahuzak

Lees ik me daar dat het ministerie geen bezwaar ziet in Buitenstad. Voor wie onder een steen leefde: Zaltbommel wil de grond onder de oude werf bij Albert Heijn bebouwen met zo ongeveer evenveel woningen als er nu in de hele binnenstad staan. Iedereen die daar maar voorzichtig vragen bij stelde, hoopte op een kritische houding van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Nou, die zien geen enkel probleem. Buitenstad is geen sta in de weg bij hoog water, ook niet als het milieu helemaal naar de gloria is en er misschien wel tien meter water op het hoogste rivierpeil komt. Geen vuiltje aan de lucht, aldus de minister.

Dat verbaast mij. Ik snap echt wel dat ik het niet beter kan weten dan Cora et Labora. Ik doe maar wat en zij neemt natuurlijk na gedegen overwegingen een doordachte beslissing. Zeker over Zaltbommel.

Maar die koe bij Heesselt met haar dunne anorexiapootjes mocht er eigenlijk niet staan vanwege de doorstroming bij hoog water, bomen in de uiterwaarden moeten er binnenkort aan geloven. Ik werd laatst zelfs berispt toen ik met mijn kleinkinderen wat op het strand liep te scheppen; “Of ik gek geworden was.” Ik heb naar eer en geweten geantwoord: “Ja, en ik weet niet meer wanneer, maar het bevalt me prima.”

Als die minister geen roet in het eten gooit, moet Buitenstad maar doorgaan. Graag wel in de juiste proporties. En als ik er te wonen kom, zal het in ieder geval zo hoog mogelijk zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden