Carnaval

  Column

Column door Johan Cahuzak

Ik ben geen carnavalsmens: helemaal verkeerd opgevoed. En dat is nooit meer goed gekomen. Ik heb mijn gebrek aan liefde niet onder stoelen of banken gestoken. Dus toen ik gebeld werd door één van de organisatoren van het Zaltbommelse carnaval, keek ik verbaasd op. En al helemaal toen hij vroeg of ik in deze krant aandacht wil besteden aan de enthousiaste poging om, ondanks corona, toch iets te doen aan de feestelijkheden die vorige week woensdag begonnen. “En ik weet heust wel hoe jij over carnaval denkt.”

Ikzelf eigenlijk niet. Want ik kom bij de optocht vaak wel goede grappen tegen en ik weet dat er op het Prinsenbal, of hoe dat ook mag heten, ook aan een prettig soort cabaret gedaan wordt. Bovendien is de pastor op carnavalszondag bij de mis ook niet te beroerd om eens grappig in de Bus te blazen.

En ik ben ook diep onder de indruk van de kolossale inzet van al die vrijwilligers die jaar in jaar uit maar weer bezig zijn om er iets van te maken. Neem die Mispelgatkoerier en al de feestelijkheden voor diverse doelgroepen.

En dan maar roepen dat de mensen tegenwoordig niks meer willen doen. Als ze ooit de kans hebben gehad om lekker ontspannen onderuit te hangen, dan was het nu wel. Maar nee, ze komen met tal van initiatieven via internet. Ze zijn niet voor één gat te vangen. Kijk op facebook of email naar: info@dewallepikkers.nl..

Chapeau, hoed af en veel succes. Wat een inzet!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden