Maartentheater

  Column

Column door Johan Cahuzak

Zou dat echt waar zijn? Zou iemand in deze stad serieus overwogen hebben de theaterfunctie van de Poorterij over te hevelen naar de Sint-Maarten?

Ik krijg daar een beetje ‘voor Corona verjaardag gevoel’ bij. Je hebt een biertje op, je zit lekker met een ploegje, je lult wat en dan is daar opeens zo’n dwaas idee waar je met elkaar hartelijk om lacht en daarna wat snedig op voort borduurt met grappen die het Sinterklaasjournaal, dat al Kruisigem lanceerde, maar niet moeten halen. Of hebben de betrokkenen pittig gehersenwaaid? Zo’n brainstormsessie kan veel opleveren als je maar de ruimte krijgt om alles te zeggen.

Doorgaans kan dat natuurlijk niet. Ik kwam in het verleden nogal eens lange tenen tegen van machthebbertjes die niet tegen een grapje, een creatief plan of een volkomen geschift idee kunnen. Zou dat met het Maartentheater op een frisse manier gebeurd zijn?

Ik heb het uit de regionale pers. Daar moeten toch ook wenkbrauwen gefronst zijn? Daar moet toch ook iemand aan 1 april gedacht hebben?

De andere variant, fris bouwen bij het nieuwe zwembad, ligt meer voor de hand. En dan riep ik altijd dat het toch niet door zou gaan, maar daar ben ik wel van terug gekomen. Want er gebeuren wonderen in Zaltbommel. Fiets eens naar de Hogeweg en je zult het moeten beamen. Maar het theater in de kerk? Daar kwam het ooit vandaan, dat wel. Maar dat is meer dan duizend jaar geleden.

Trouwens, wat vinden die gelovigen er van?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden