Kruis

  Column

Column door Johan Cahuzak

Mij bereikte een mailtje van een verdrietig stel. Ik was hun laatste strohalm. Dat komt wel vaker voor. Zo’n column is een sociaal redmiddel, het lucht op. Mij in de eerste plaatst natuurlijk, maar Aalst klaarblijkelijk ook.

De kwestie waar het hier over gaat, is de uitbreiding van gebouw het Kruispunt. Dat is een optrekje van de Hervormde dorpskerk. Men zal er ongetwijfeld vrome dingen doen: catechisatie, kerkenraadsoverleg, vrouwenvereniging en de jaarlijkse avond met A. Slob van de Nederlandse Vereniging voor bestrijding van allerlei Grote Zonden.

Het gebouw omvat nu twee etages en over die tweede etage was briefschrijver verbolgen: “Een SKYBOX met uitzicht op onze achtertuinen.” Dat is me nogal wat. Nou zijn gelovigen doorgaans druk bezig te geloven. Die kijken echt niet uit het raam, maar ik begrijp de opwinding. En dat begrip wordt groter als ik lees dat de familie 22 jaar geleden voor de rust naar Aalst was gekomen. En dat de gemeente Zaltbommel er voor heeft gekozen allerlei bouwbesluiten niet meer te publiceren. De inwoners worden geacht dat zelf bij te houden, zeer waarschijnlijk via een of andere website.

Mijn mailer had even niet gezien dat er gebouwd zou gaan worden. En toen de omwonenden een briefje kregen over deze activiteiten, bleek dat men al begonnen was. Ging dat ook maar zo met de herstelbetalingen aan de slachtoffers van de toeslagenaffaire.

Maar klopt het allemaal wel? Is de gemeente Zaltbommel echt zo? En die Nederlands Hervormde gemeente dan? Dat zijn toch ook allemaal integere mensen?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden