Carnaval

  Column

Voor deze column lees ik alles. Zodoende boog ik me weer over de Mispelgatkoerier. Met wisselend genoegen. Laat ik het zo zeggen: ik heb genoten van de overdenking van pastor Bus. Ik zag ook een artikeltje waar boven stond "De scholen". De avond daarvoor hoorde ik bij het journaal al dat carnavalsverenigingen in Limburg scholen bezoeken om carnavalsles te geven. Het jonge volkje krijgt dat waarschijnlijk niet meer mee en zodoende dreigt het feest uit te sterven. Wat drommel, in Zaltbommel doen ze dat ook! Ze hebben zelfs een lesprogrammaatje ontwikkeld met een creatieve opdracht inclusief wedstrijd.

Een veeg teken. Want onze kinderen leren de gewoonste dingen niet meer. Er moet een tijdschrift aan te pas komen om wat vogelliefde op te wekken. Beetje in de natuur ravotten, kan alleen geïnspireerd worden door Oerr!

En bij carnaval hetzelfde liedje. Het verdient aanbeveling om alle feesten van het kerkelijk jaar dan mee te nemen. Carnaval staat niet op zichzelf tenslotte. Weten die bloedjes ook weer dat Pasen meer is dan een meubelboulevard.

Misschien kunnen enthousiaste mensen ook lessen ontwikkelen over Zwarte Piet, AZC's en Nederlandse humor. Dat als ik een grapje maak over een profeet dat nog niet wil zeggen dat ik alle gelovigen van die hele religie afbrand. Een spiegel noemt pastor Bus dat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden