Toilet

  Column

Column door Johan Cahuzak

Ha, geweldig, dat openbare toilet in Zaltbommel. Laat ik eerst maar zo eerlijk mogelijk opmerken dat ik blij ben dat het niet bij mij in de buurt komt. Maar natuurlijk vind ik wel dat er zo’n voorziening moet komen, al was het maar om het gekrakeel. De raad en met name de SGP, vond er twee jaar geleden iets van dus ging het college aan de gang. En dan weet je het wel. Beetje hersenwaaien en vervolgens zien we wel weer.

Uiteraard was niemand het met het collegevoorstel eens. De collegeleden zelf waarschijnlijk ook niet, want zo’n pisbak komt nergens gelegen. Altijd gedoe, altijd pubers, altijd stank en natuurlijk een zo goedkoop mogelijk gebouwtje en daar ga je dan met je trapgeveltje. Kost je zo een ton, want die koopt nu een huis bij een openbaar toilet?

We moeten echter iets. De omwonenden komen met krachtige suggesties. Eéntje repte van het Munnikenland, een ander suggereerde het Bruchemse bos en er werd ook gesproken over midden in Kerkdriel maar dat was een grapje.

En de Monumentencommissie deed er ook een plas over. En die hadden natuurlijk monumentale argumenten. Over samenhang die verstoord werd, over een langgerekt historisch plein en de as van de Markt. Dan weet je met deskundigen van doen te hebben maar het zet nu geen zoden aan de dijk.

Een paar honderd burgers hebben middels een petitie ook al gemeld er niks in te zien.

Maar mensen dan toch, wees nou wijzer. We moeten toch iéts verzinnen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden