Speeltuin

  Column

Column door Johan Cahuzak

Het kan dus wel! Hoe het precies is gegaan bij de natuurspeeltuin in Bruchem weet ik niet. Wel dat ik het plan opgevat heb er eens uitgebreid te gaan spelen. Zeker toen ik las dat er ook nog een hoogstamboomgaardje bij komt. Daar horen jullie nog wel van.

Maar in het speeltuinwezen wil ik graag ook even over onze grenzen kijken: Ophemert. In dat dorp probeerden de mensen van speeltuinvereniging ’t Slingerbos jarenlang iets te realiseren. Begin 2020 zakte de moed ze in de schoenen en ten einde raad besloten ze een artikeltje te plaatsen in hun Toren die nu Weekblad West Betuwe heet. Dat las ik, het was diep droevig.

Wethouder Rutger van Stappershoef sloeg echter aan op dit berichtje en zette zijn beste beentje voor door een ploegje ambtenaren aan het werk te zetten.

Daar mag je als politicus nog wel voor uitkijken; voor je het weet ben je demissionair. Zo niet in West Betuwe. In dit geval dan, want de politieke wereld aldaar ruigt en rommelt. Maar dit lukte wel en zelfs het Waterschap Rivierenland gaf zijn akkoord. Het waterschap! Die bouwen dijken en roepen dat zulks hard nodig is en dat er geen huizen gesloopt gaan worden en slechts hier en daar een boom sneeft. Die verlagen het polderpeil ’s winters zo dat vissen door de sloten moeten wandelen. Maar ook met de speeltuin van Ophemert waren ze doende. Eerlijk is eerlijk.

De speeltoestellen zijn besteld en ergens het komend voorjaar wordt de boel opgetuigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden