Kappen

  Column

Column door Johan Cahuzak

Het is wat met die bomen in de Bommelerwaard. Mensen die er verantwoordelijk voor zijn, hebben langzamerhand in de gaten dat kappen geen kattenpis is. En dat betekent uitleggen. Aan omwonenden, aan groene jongens en meisjes, aan onwetende wandelaars en aan onnozelaars die altijd wat te roepen hebben.

Ik heb dan ook diepe bewondering voor wethouder Bragt die kalmpjes opmerkt dat de bomen ziek zijn en dat er dan dus takken af kunnen vallen. Die heeft er verstand van! Dat van die takken is natuurlijk niet zo erg. Behalve als er net iemand onder loopt. Want die gaat declareren: ziektekosten, psychische kosten vanwege PTSS voor zowel wandelaar als hond die meeliep en het baasje in penibele situatie weg zag duiken om het eigen vege lijf en niet dat van die hond te redden.

En dan is er nog de buurvrouw die dagelijks met een pannetje soep komt. Toch gauw een tientje per week. De dominee komt op bezoek, een verre neef en de afspraak met de geheime minnaar loopt helemaal of in de soep of in de papieren. Al dat bezoek drinkt natuurlijk koffie en heeft vanwege corona geen moer te doen en wacht dus rustig op een biertje of erger. Albert Heijn bezorgt de boodschappen niet voor niets. Er zijn meer stookkosten want wie stil zit, heeft het koud.

En als je je ten einde raad door je kop wil schieten, heb je een pistool nodig. Die doen op Marktplaats minimaal honderd euro!

Kappen die bomen, en vlug!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden