Geitst

  Column

Column door Johan Cahuzak

Een Bulgaar scheurt dronken met 190 per uur over de Van Heemstraweg en wordt aangehouden. Rijbewijs kwijt, auto inleveren, bekeuring en roes uitslapen.

Een puber spijbelt al op de eerste lesdag na een lockdown. Hangen, maar nog veel erger: diverse gesprekken met ouders, docenten, warme begeleiders en vooral de teleurgestelde mentor.

Een dominee slaat zich bij een eenvoudig klusje op zijn duim en vloekt wat binnensmonds voor zich uit. Een verstoorde blik van een ouderling die een handje kwam helpen.

Een columnist schrijft een scherp en vooral onhandig stukje met ook nog een paar stijlfouten en wordt gecorrigeerd door zijn vrouw. Hij buigt en neemt zich veel moois voor.

Een wethouder buigt zich over een toilet in een binnenstad en heft ten einde raad zijn handen ten hemel maar de hemel weet het ook niet. De burgers lachen en de wethouder weet dat ze gelijk hebben.

Een minister trouwt. En zoent de hele familie ten overstaan van het hele land. Met tranen in zijn ogen en een verstikte stem betuigt hij spijt.

Een argeloze fractieleider schaatst een paar rondjes met Sven Kramer. Foute boel, het land is in rep en roer. Dus gaat hij snel over tot de orde van de dag. Maar niet zonder excuses al dan niet welgemeend.

Een Roomse priester vergrijpt zich alweer... Nee, dat gaat me te ver.

Maar die geitenboer uit Hurwenen dan met zijn honderdmiljoenduizend beesten en de politiek van Maasdriel met zijn duizendmiljoenhonderd bezwaren en teleurstellingen?

Ik begrijp het niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden