Zuilichem

  Column

Column door Johan Cahuzak

Ik begrijp de inwoners van Zuilichem die te hoop lopen tegen de komst van veel arbeidsmigranten naar hun lieve dorpje. En ik denk dat de plaatselijke Dorpsraad een aantal straffe punten scoort met hun brief van 9 maart. Ze richten zich in dat schrijven tot de gemeente Zaltbommel en KaFra Housing, die de zaken zou moeten regelen.

Die gemeente ken ik wel maar KaFra niet. Op hun website staat het allemaal prachtig. En ik keek gelijk even bij het kopje Omgevingsdialoog. Ik citeer: ‘Wij investeren in een open en transparante relatie met de directe stakeholders uit de omgeving.’

En dan weet je het wel: gelikte termen, hip Engels en een hoop blabla: wethouderstaal, bestuurderspraat. Deze club zal ongetwijfeld goede dingen doen, in een behoefte voorzien, maar hou ze in de gaten en dat geldt ook voor de gemeente Zaltbommel. Beste mensen, daar niet van….

Zuilichem huilt, want er komen met een beetje pech wel 700 arbeidsmigranten te wonen. Dat is natuurlijk te gek. En terecht merkt men op dat Zuilichem de klos is en andere dorpen heerlijk achterover kunnen leunen.

De verdrietig dorpsraad rept ook nog van veel gedoe en beperkingen bij een online informatiebijeenkomst. Heerlijk die corona voor zo’n KaFra. De beperkingen die daardoor ontstaan, komen KaFra vermoedelijk goed uit.

Maar ik heb ook hartelijk gelachen. Want die zoombijeenkomst was tussen 17.00 en 18.15 uur. En dat vond de Dorpsraad ongepast: ‘onder het avondeten.’ KaFra is nu ook gevraagd niets te doen rond 12.45 uur: ‘middagdutje.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden