Blij

  Column

Column door Johan Cahuzak

“Wil je in de Lentekrant schrijven over wat allemaal wèl kan?” Natuurlijk. Allereerst dat er zo snel zo veel geld uitgegeven kan worden door onze overheid. Ik wist dat niet, ik val er ietsjes buiten, maar ik ben er blij mee. Verder dat er razendsnel ingrijpende maatregelen genomen kunnen worden en dat dat ook nog best democratisch blijkt te zijn. Weliswaar achteraf, maar toch. Mensen, dit scheelt in de toekomst een hoop gezever.

Verder vind ik het prima dat er bij wielrenwedstrijden geen publiek is. Met name bij bergachtige parcoursen zijn we verlost van meelopers en andere onnozelaars. Zeg straks maar dat de wielrenners toch nog allemaal corona en vooral loopneuzen hebben.

Ik ben ook erg blij met het alibi dat corona ons schenkt. Ongewenste sociale contacten kun je vrij gemakkelijk tot een minimum reduceren. Feestjes en verjaardagen zijn er al helemaal niet. Dorpsfeesten nog minder.

Een groot winstpunt is ook het ‘jaar des onderscheids’. Dat je nu precies weet wie een bange schijterd is en wie niet. Dat domme mensen nog meer opvallen en dat die ingewikkelde maatregelen in deze een mooi toetsingsinstrument bleken.

Heerlijk vind ik ook dat goede gevoel dat mij doorstroomt als ik weer eens iets bij de lokale horeca afhaal.

Allemaal zuur geneuzel, ik weet het. Daarom tot slot dit. Ik zag begin maart jonge danseresjes in de Zaltbommelse muziektent. Er klonk vriendelijke muziek en vogelgekwetter onder het toeziend oog van Paulette Willemse zelf. Creatief, dapper en bewonderenswaardig. Dank aan allen die zulks ondernemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden