Foto:

Wat nou weer?

  Column

Column door Johan Cahuzak

Er is gedoe in de raadsfractie van PvdA/GroenLinks van Zaltbommel. Ik heb gewacht met reageren om te kijken of men er iets over zou melden. Nee dus. Net als het CDA een tijdje geleden met Jacco Melse. Zwijgen, nergens over praten en zo onopvallend mogelijk doorgaan.

Wat zou er bij onze linkse broeders en zusters spelen? Ik hoor jullie denken: Wie gaat er dan ook in zee met Frits van der Schans? Dat is toch zo’n beetje de Joost Eerdmans van de Bommelerwaard? Frits wisselt net zo gemakkelijk van politieke partij als Max Verstappen van banden. Hij is natuurlijk een geit maar ik hou wel van hem: hij zorgt voor opschudding en daar zit ik op te wachten; die column moet geschreven worden. Nou, de Van der Schansjes helpen graag een handje mee. Maar misschien ligt de rest van de fractie wel dwars.

Ik weet niet wat de kiezer er van denkt. Zo’n gedoetje speelt natuurlijk al even en dat kost dus veel tijd en energie. En zowel tijd als energie moeten besteed worden het controleren van B. en W. en als je dan nog puf over hebt, kun je eventueel zelf met een goed plan komen.

Misschien nu maar eens eerlijk vertellen wat er aan de hand is? Daar heeft de kiezer langzamerhand recht op, CDA, GroenLinks en PvdA. Volgend jaar zijn er verkiezingen. Dan staan jullie weer vroom te oreren over het feest der democratie.

Nee. Het wordt op deze manier een droeve begrafenis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden