Pas op!

  Column

Column door Johan Cahuzak

In Kerkdriel worden drie flats gesloopt om plaats te maken voor gewone huizen. Ergens om de hoek bouwt Woningstichting Maasdriel tijdelijke woningen om bewoners onder te brengen. Als je zo iets overhoop haalt, is de eerste stap natuurlijk plannen maken. Dan ga je de betrokkenen informeren. Die roepen van alles en zijn er faliekant op tegen. Daar trek je je niets van aan. Je bedankt de mensen wel voor hun reactie en je zegt dat je alle suggesties ‘meeneemt’. En dan voer je de oorspronkelijke plannen uit.

Beetje wat wethouder Willem Posthouwer lijkt te doen als het over de Zaltbommelse Buitenstad gaat. Daar heeft hij echter te maken met een sterke tegenbeweging. Dat is natuurlijk lastig en dan moet je uit een ander vaatje tappen: “De situatieschets die de tegenstanders laten zien, slaat nergens op want de architecten moeten nog aan het werk.” Vervolgens noemt hij een aantal zoethoudertjes en gaat dan over tot de orde van de dag. En o ja, er komt voor dit project een Kwaliteitsteam. Dat zal helpen.

Misschien moet Woningstichting Maasdriel ook zo’n hulpteam optuigen. Hoewel, dat geeft alleen maar meer gedoe. En bewoners bijtijds informeren? Flauwekul, dat kan nog wel als de sloopkogels al voor de deur staan. Zijn die bewoners in ieder geval sneller weg en kun je lekker door.

Zou het zo gaan of meent de woordvoerder van WSM het als hij of zij zegt: “We hebben onze huurders nog niet kunnen informeren.” Hoe dan ook, hier klopt iets niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden