Drie o’s

  Column

Column door Johan Cahuzak

De gemeente Zaltbommel vergist zich lelijk. Het kan een gewoonterecht zijn dat honden uitgelaten mogen worden op de Zaltbommelse wallen (en uiterwaarden) maar het is dan geenszins vergund ze los te laten lopen en/of te laten poepen. Terzijde, als ik eerlijk ben, meld ik dat honden wat mij betreft uitgelaten moeten worden op een afgescheiden deel van een bedrijventerrein. Zeker niet in een parkachtig landschap. Als ik met mijn crossmotor wil rijden, moet ik ook naar een afgesproken terrein. Terecht. Maar ik zal een ruime concessie doen: als jij Doekie onder controle hebt en je stront opruimt, zal ik een oogje toeknijpen. Leven en laten leven.

Nu gaat de gemeente hondenliefhebbers en -haters bij elkaar brengen ten einde dit probleem aan te pakken. “De ideale oplossing weten we nog niet.” Nu wel, zie mijn voorgaande opmerking. Voor veel geld wordt onze openbare hondentoilet opgeknapt. En er is al één hondenpoepbak geplaatst. Vergeet het maar. Het probleem zit dieper.

Hondenliefhebbers vinden hun poep ook vies en hondenliefhebbers willen hun status verhogen door Wolf los te laten lopen en de suggestie te wekken dat het schatje luistert. Dat doet ie niet en ik zwaai regelmatig een kleinkind omhoog omdat ik het eng vind. En niet geloof dat Bello braaf is.

Als de gemeente toch verbinding wil zoeken, moeten ze ook eens op de thee gaan in Maasdriel. Die gemeente kijkt uit een andere partner om dieper mee samen te werken. Dat lijkt wel op het hondenverhaal: onwil, onmacht en onhandigheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden