Fijn plan

  Column

Column door Johan Cahuzak

Zaltbommel krijgt een nieuw zwembad en in het kielzog daarvan verkassen nog een paar clubs. Er komt dus grond vrij en dan weet je het wel: lekker slopen en bouwen maar! Er is een plan ontwikkeld, uiteraard. En er is een klankbordgroep, wat denk jij nou! Bovendien is het geheel geborgd en zijn de piketpaaltjes geslagen. Kortom, men gaat niet over één nacht ijs en er is niet gekeken op een ambtenaartje.

Nu verwachten jullie natuurlijk dat ik begin te mopperen over deze plannen. Je vergist je deerlijk want het ziet er deze keer naar mijn idee gelijk goed uit. Er komen natuurlijk appartementen. Er is voorzien in grondgebonden woningen. Maar ook in tien studio’s voor jongeren. Kijk eens aan! We komen er wel.

Het gaat in het plan Zwembad over ongeveer vijftig woningen en daar is, en nu komt het helemaal, veertig procent sociale huur en/of koop! Daar kun je toch de oude geest van Hulp naar Vermogen in herkennen.

Toen een echte woningbouwvereniging nog na elke ronkende vergadering sigaren en borrels nuttigde en de Internationale zong. De kopstukken waggelden vervolgens door Zaltbommel en hadden het goede met de mens voor.

Rest mij te zeggen dat er ook nog een stedenbouwkundig bureau in de arm is genomen. Ik weet niets van hun tarief maar gezien het bovenstaande zal dat bescheiden van aard zijn. Een zwak plek schijnt de afhandeling van het verkeer te zijn maar een kniesoor die daar op let.

Een fijn plan dus. Niet dan?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden