Avri

  Column

Doet de Avri het goed in de vuilniswereld? Volgens directeur Erik de Vries wel. Zijn mensen liggen op verjaardagen weliswaar onder vuur maar landelijk gezien mogen ze niet klagen en wij ook niet. We storten met elkaar steeds minder restafval en naar verluidt zijn de prijzen redelijk. Zelfs voor het CDA in Kerkdriel als ik het Carillon mag geloven. Maar met enige schrik las ik dat we rond 2030 "restafvalloos" door het leven moeten. Dat is nog best een dingetje. Want tegen die tijd mag ik ook al geen gas, aardolie en suiker meer gebruiken. Om van vlees nog maar te zwijgen!

"Met enige schrik las ik dat we rond 2030 'restafvalloos' door het leven
moeten"

Daar hebben de mannen bij de vuilstort allemaal nog geen last van. Die lopen dapper rond. Vroeger mopperde er nog weleens eentje. Zeker toen ik een verkeerde zak gebruikte, oei! Maar dat is klaarblijkelijk uit hun wereld geworkshopt. Vriendelijk kijken ze tegenwoordig in de auto. Ze noemen trouw alle baknummers die ik dan even zo vrolijk allemaal weer vergeet.

Ja ach, op een frisse winterdag hielp er, in Zaltbommel, eentje mij met het lossen van mijn karretje: "Ik loop liever dan dat ik op een stoel zit." Zijn collega zag mijn kleine zakje restafval door de vingers. Dat had allemaal natuurlijk niet gehoeven maar was wel hartverwarmend. Zo halen we 2030 wel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden