Gekozen burgemeester

  Column

Als jullie dit lezen, zit Albert van den Bosch misschien al in Den Haag. En wij met de gebakken peren want dan moet er een nieuwe burgemeester komen. Dat probleem doemt ook op als Albert het niet redt, alleen later. Ooit komt er een andere, zo gaat het immers in het leven.

En als ergens het woord burgemeester valt, veren er gelijk leden van D66 op. Die zijn voor een gekozen burgemeester. Kijk maar eens op hun website. En als we die burgemeester nog niet mogen kiezen, dan willen ze toch wel zorgen dat het volk invloed krijgt op de benoeming. Ik zie dat niet zitten. Laat ik het duidelijk zeggen: ik heb geen hoge pet op van het volk. Dat klinkt elitair en dat ben ik dan ook maar eens. En met een nieuwe burgemeester? Voor je het weet, roept het volk "Daar moet een piemel in!" D66 Bommelerwaard wil nota bene middels straatinterviews de mening van de burgers peilen. Dat is hetzelfde als aan een kanariepiet vragen wat ie van abortus vindt.

Als zelfs een SGP'er burgemeester van zelfs Maasdriel kan zijn, is er met het huidige systeem niet veel mis. En als er hier eentje komt die de plank mis slaat, leggen wij wel even uit waar die plank zit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden