Gezamenlijk

  Column

Een helder teken, regelrecht uit de hemel! De twee Bommelerwaardse harmonievereningingen hebben op zondag 19 maart samen een concert gegeven. In Zaltbommel. Ik heb bij de uitgang van de Poorterij staan posten of er mensen met lichamelijk letsel naar buiten kwamen. Geenszins, men zag er welgemutst uit.

En zo moet het met de eventuele fusie van Zaltbommel en Maasdriel ook. Eerst maar eens aan elkaar snuffelen. Ik vraag me af of dat stadium al voorbij is. Dan samenwerken en dan eventueel, misschien, zo mogelijk, samen gaan.

We hebben het met onze Hervormde en Gereformeerde broeders en zusters ook gezien. Met alle geweld moesten die, met nog een club waar de naam me van ontschoten is, in één verband. Oorlog, dat werd het. Natuurlijk het ging op tal van plaatsen goed maar in Zaltbommel niet en in verschillende omliggende dorpen ook niet. Er werd met modder gegooid, er werden oude wonden open gereten, er werd gehuild en er werden nieuwe overbodige kerkgebouwen uit de grond gestampt. Waarom toch niet gewacht tot voor iedereen duidelijk was dat men niet meer alleen verder kon? 

Nee, dan die harmonieverenigingen. Die bereidden zich onafhankelijk van elkaar voor, werkten met een totaal verschillend repertoire (!) en hadden ongetwijfeld een mooi concert.

Zo moet het. Knoop dat goed in je oren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden