Positief

  Column

Nu eens een keer niet zeuren. Niet over de rotzooi die er onder zit, niet over het feit dat het nog niet duidelijk is of zonnecollectoren echt iets opleveren, niet over het onderhoud van de paden dat natuurlijk lastig wordt, niet over vernielingen, niet over misbruik, niet over …
Nee, het is geweldig dat de oude Ashoop aan de Zaltbommelse Ketelsteeg een nieuwe functie krijgt. Het is mooi dat op die beerput binnenkort mountainbikers rijden en dat er een collectief gevormd is dat het onderhoud gaat doen. En dat er een solarpark komt dat stroom gaat leveren en dat gewone burgers daar ook van mee kunnen profiteren.
Als er ergens van niets iets gemaakt is, is het daar en het is terecht dat wethouder Buwalda er apetrots op is. Op de foto in de belendende krant zit hij pontificaal op een stuk beton dat uit de grond steekt. Een trots man die zich echter wel een beetje in de luren lijkt te laten leggen door de fotograaf. Die sturen altijd. En zie ze maar eens op andere gedachten te krijgen. Dat is Buwalda nog niet gelukt. Komt wel, als ie burgemeester is. Maar nu zie je wel zijn mooie schoenen. Geen gewone Van Bommeltjes. Echte Magnanni's of misschien wel Santoni's! Hij lijkt wel makelaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden