Mijn eerste

  Column

"Daar zit ik dan. De eindredacteur van De Toren staat erop. Mijn allereerste column moet gaan over mezelf. Ik heb het er moeilijk mee: wat ga ik de lezer wel en allemaal niet vertellen?

In ieder geval ben ik weer terug op het oude nest. In 1992 schreef ik mijn eerste verhaal voor dit blad. Ik had mijn eigen rubriek, genaamd 'Sport rond de Toren'. Na zeven jaar vond ik het welletjes. De Bommelerwaardse sportvijver kende ik inmiddels van haver tot gort.

Toch gaat mijn eerste herinnering aan dit blad verder terug in de tijd. In de jaren zeventig zag ik mezelf terug in de vaste rubriek: 'Is dit uw kind?'. Met een plastic bal boven mijn hoofd op het voetbalveld in Alem. Deze foto behoort inmiddels tot mijn cultureel erfgoed.

Ik schreef naast sportverhalen ook weleens artikelen over andere gebeurtenissen. Zo mocht ik mijn dagboek publiceren over de hoogwaterweek in 1995. Ik maakte die spannende dagen aan het front mee omdat ik weigerde Zaltbommel te verlaten.

Nu ben ik terug als columnist. Mag ik schrijven over een gebied waar mijn hart ligt. Zo fietste ik deze week door een groot deel van onze streek. Nog steeds verbaas ik me over de schoonheid van dit stukje Nederland.

O ja, bijna vergeten, maar ik woon thans in Zuilichem. Ik werk als invalmeester in het basisonderwijs en bezit het journalistendiploma. Voetbalde bij vijf clubs, was hoofdtrainer van twee andere verenigingen en leidde mensen rond op kasteel Ammersoyen. Genoeg gemeld. Nog een ding: vanaf volgende week heb ik een nieuwe hobby. Columns schrijven zonder censuur."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden