Molens

  Column

Ik denk dat gemeenten snel een paar windmolens neerpleuren om van hun plicht tot groene stroom opwekken af te zijn. Ik sprak laatst een Fries: "Bij ons is de boel volledig verziekt, bij iedere boerderij een molen. Jullie zijn terughoudender. Maar voor je het weet, staat het bij jullie ook vol."

Ik ben bang dat ie gelijk heeft. Ieder gat wil ze opeens maar het is nu nog volslagen onduidelijk of ze op lange termijn echt iets opleveren. En of we zullen kunnen leven met de enorme verrommeling van ons landschap dat al decennia verkracht wordt door cowboys en maffiosi.

Ik ben niet tegen groene stroom, ik gebruik het zelf ook en ik wil er best meer voor betalen. Ik ben niet tegen windmolens maar ik wil dat over de plaats nagedacht wordt. En nadenken is iets anders dan je zogenaamde ecologische lul achterna lopen en roepen wat anderen roepen. Nadenken vraagt om lef, visie en hersencellen. Schaarse producten in de moderne overlegcultuur…

En zullen we dan zonne-energie ook maar gelijk meenemen bij de beraadslagingen? En blijven zoeken naar alternatieven? Dat stroomparkje bij de Ketelsteeg is een aardige voorzet.

Jongens, we moeten naar een ander systeem: eerst je energie opwekken, dan pas mag je gaan gebruiken. Moet jij eens zien wat er dan gebeurt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden