Respect!

  Column

Hoera, weer een nieuwe partij! De oprichters komen deze keer uit onze regio. Dat maakt mij nieuwsgierig. En ik moet zeggen, de heren Lammers en Van Bruchem hebben goed nagedacht over hun plannen. Avond aan avond peinsden ze zich de hersens blauw om maar beslagen ten ijs te komen. Internet, boeken, krantenartikelen en diepgaande gesprekken. En natuurlijk het gezonde Hollandse verstand. Wel mannen, het is jullie gelukt. Ik tref, met tranen in mijn ogen, een volstrekt nieuwe filosofie, fris gedachtengoed en een doordacht plan. Deze partij gaat de wereld veranderen!

Men baseert zich op Pim Fortuyn, het A-viertje van Wilders en op 50 PLUS. Dat mag je wel verdieping noemen, dunkt me. Je kunt niet alles tegelijk. Nu nog voor 16 januari allerlei steunverklaringen zien te ritselen en flink wat leden werven. Maar als dat geregeld is, gaan ze los: It giet oan!

Eén dingetje wil ik even kritisch belichten. Ik citeer: "Iedereen moet kunnen zeggen wat hij of zij vindt." Ik vraag me dan af wat je bedoelt met "iets vinden". Is dat heel hard roepen dat er een piemel in moet als anderen dat ook staan te schreeuwen? Iets vinden heeft ook te maken met iets overdenken en dat vraagt reflectie en dat is lastig. Wij verdienen geen Respect! Wij verdienen beter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden