Nieuwe Tijd

  Column

Nog even die Torentuin. Laat ik voorop stellen dat ik blij ben dat de tuin blijft en dat de gemeente er financieel niet al te veel bij inschiet. Als het niet zo lullig zou klinken, zou ik zeggen: win-win.

Ik ben onder de indruk van de gang van zaken bij de onderhandelingen. Beide deelnemers zetten aanvankelijk hoog in. De Torentuin dreigde met opstappen, de gemeente zag zichzelf al bankroet gaan. Dat bleek allemaal mee te vallen. Er werd lang onderhandeld en telkens werd de situatie weer bekeken. Ik ben er van overtuigd dat door de vasthoudendheid van beide partners de oplossing zichzelf als het ware aandiende.

Daar leer ik van. Dat je dus niet zomaar moet opgeven, dat je het probleem werkelijk aan alle kanten moet bekijken, dat je ook met onmogelijke oplossingen moet durven komen om ze vervolgens weer terzijde te leggen als het echt niet kan. Kortom, niets is gek in een creatief proces.

In dit geval bleek dat onenigheid zelfs nieuwe inzichten oplevert. Er openbaarde zich een derde weg die pas zichtbaar werd door de wrijving die eerder ontstond. Dat kan natuurlijk bijna altijd en overal.

Het zou mooi zijn als politieke beslissingen zo tot stand komen, als mensen zo met elkaar om gaan. 4T (TorenTuinTrajecT) kan de wereld redden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden