Intelligent

  Column

Zo’n intelligente lockdown is nog knap lastig als je dom bent. Als je je in een van de volgende voorbeelden herkent, kan dat heel goed. Elke overeenkomst met bestaande personen, gebouwen en situaties berust beslist niet op toeval.

Neem die man bij Albert Heijn. Zo’n type dat je wel kent. Op de fiets met benen wijd, klompen en liefst de mond half open. Hij valt qua leeftijd onder de doelgroep van de Coronaatjes. Het is hopen dat ze hem gauw te pakken hebben want hij stond midden in het pad bij de eieren. Er lagen alleen de wat duurdere varianten. Het duurde lang voor dat tot zijn vijftien hersencellen doordrong. Ik vroeg of hij even opzij wilde gaan zodat ik virusvrij kon passeren op weg naar de zuivel. “Waromm, plekzattog?”

Een dag later bij de Hema. Een echtpaar, keurig gekapt en gekleed. Model ANWB. Elke aankoop werd, alweer midden in het pad, uitgebreid bekeken, bevoeld en besproken. Zo vriendelijk mogelijk vroeg ik of ze misschien vandaag nog een keuze konden maken. Fout. “En we kennen je wel van de krant!”

Verder dan nog de wielrenners, motorrijders en pubers. En die eikels van de complottheorieën…

Maar ach, dit zijn uitwassen. De meerderheid van ook de mensen in onze regio schikt zich in het onvermijdelijke. Geeft bestuurders en deskundigen de ruimte, blijft ze kritisch volgen om daar eventueel in betere tijden op terug te komen en maakt er met wat humor het beste van. Als volk zijn we best wel intelligent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden