Bloemenlinten

  Column

Eind vorig jaar was ik wel een beetje klaar met die boeren. Dat getrekker in Den Haag begon me helemaal de keel uit te hangen. Ik ben sowieso al niet onder de indruk van toespraken en publiek bij dit soort demonstraties. Iemand roept iets dat erg voor de hand liggend is en de goegemeente brult het daar mee eens te zijn. Dan weet je het wel.

Door Johan Cahuzak

Tot zover het gemopper want ik ken uit mijn eigen omgeving aardig wat boeren die aan alle kanten proberen hun bedrijf iets toekomstbestendiger te maken. Ik sprak een fruitteler die de schoolbanken weer opzocht om zich te verdiepen in minder spuiten en meer alternatieven voor bestrijding van lastige beestjes en schimmels. Ik sprak er een die een speciale maai-inrichting gekocht had om het zoemend pad tussen de bomen niet te maaien en de rest wel.

En dan kom je in Poederoijen! Koos Tromp zet zich daar al drie jaar in om bloemenlinten rond zijn dorp te realiseren. En de gemeente Zaltbommel doet ook een dappere duit in dat zakje. Zaad wordt gratis verstrekt, ook aan particulieren. Die kant moet het op! Ik ben er van overtuigd dat boeren met hart voor de zaak daar graag aan meedoen. Het is niet de oplossing maar wel een belangrijke eerste stap.

Bijtjes, kevertjes, vogels en ik, we gaan spoorslags naar Poederoijen. Zij om te eten of gegeten te worden. Ik om te genieten. Het kan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden