Column: Schattig

  Column

Sneu, dat is het woord dat ik bedacht toen ik de brieven van de Zaltbommelse burgemeester las. Een hart onder onze riem, dat was ongetwijfeld de bedoeling. Maar kennen jullie zo’n hart? Iemand die na het lezen der brieven opgelucht adem haalt en denkt: “Ik kan er weer tegen!” Natuurlijk niet. De enige die er blij mee was, bleek de bezorger want die beleeft ook barre tijden en alle beetjes helpen.

Door Johan Cahuzak

Meneer de burgemeester, ik stel u voor aan een Bommelaar die vier weken op zijn buik in Den Bosch heeft gelegen. Of aan iemand die wellicht een half jaar geen inkomen heeft en dan mogelijk zijn bedrijf ziet ontploffen, om van mensen die al aan de Nieuwe Tijningen liggen maar te zwijgen. En u zegt: “Met elkaar zullen we kracht vinden om de toekomst opnieuw in te vullen.” En dan uiteraard ook nog een oproep tot dank en applaus.

Nee, dan het nieuwe parkeerbeleid in Zaltbommel. De wethouder: “Het parkeren in de binnenstad was de laatste jaren onoverzichtelijk geworden.” Niet voor sommige weerbarstige handhavers, want die bekeurden er vrolijk op los. Dank en een groot applaus voor deze helden.

Het was halverwege de coronacrisis goed geregeld. Geen parkeerkosten en bij de ingang van de stad een schattig bordje: 'Vrij parkeren in de binnenstad maar liever niet te lang.'

Dat is geen lockdown maar een intelligente open-up: je mag niet minder maar meer en je bent zelf verantwoordelijk.

Zo vind ìk kracht om de toekomst opnieuw in te vullen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden