Johan, Cahuzak, Johan Cahuzak, column
Johan, Cahuzak, Johan Cahuzak, column

Column: Zonderling

  Column

Laten we eens twintig jaar vooruit kijken. Covid is dan al verschillende keren overtroffen door varianten die nummer 19 deden verbleken tot een vrolijk kinderfeestje. Genetisch materiaal is zo ingrijpend gemanipuleerd dat delen van het maagdenvlies geëvolueerd zijn tot het mondkapje dat in de vierde maand van de zwangerschap gevormd wordt. Openbaar vervoer is slechts voorbehouden aan een handjevol mensen die een pasje hebben. Die pasjes doen in de illegale handel zomaar een ton per stuk. Scholen zijn groot. Leerlingen moeten op de elektrische fiets van les verwisselen. De A2 bestaat uit zoveel banen dat de Waal plaatselijk overdekt is. Het Leisure center Zaltbommel trekt inderdaad jaarlijks de in 2020 voorspelde miljoen bezoekers. Dat zijn er dus gemiddeld 2.740 per dag en die komen in ongeveer 1.000 voertuigen die gemakkelijk een plaatsje vinden op de eind 2024 ontwikkelde, veel te grote parkeerterreinen rond het Zaltbommelse station. Half Zaltbommel werkt in het Lesjur, zoals de mega uitspanning in de volksmond heet.

Door Johan Cahuzak

In de middenbermen van de A2 heeft Bommelerwaar van Zaltbommel tot Hedel honderdzeventig windmolens gebouwd. Dat is nog niets vergeleken bij het stuk van Hedel naar Eindhoven. Het bestuur van de provincie Brabant heeft al eind 2020 gebroken met het Forum voor Democratie en kreeg zodoende de handen vrij voor duizenden windmolens langs alle snelwegen van de provincie. En er onder liggen trouwens zonnecollectoren.

In een hoekje van de stad loopt een naïeve, zwart geklede, oude zonderling met een leesbril op z’n hoofd de rivier te zoeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden