Lisanne van Groeningen

Denken

  Column

In de Toren van Tiel las ik een stukje over de te verhogen dijk tussen Tiel en Waardenburg, mijn dijk. Dat wordt wat: veel gedoe, troep en het duurt erg lang. Het zal allemaal heus wel nodig zijn maar ik heb er geen zin in.

Die dijk wordt zo mogelijk een meedenkende dijk. Dat is natuurlijk onzin maar het bekt lekker. De waterdruk in zo'n dijk wordt gemeten en als het te gek wordt, schiet er een pomp aan en die regelt de boel en zorgt ervoor dat het water verder stroomafwaarts wordt geloosd.

Naar aanleiding van dit artikeltje zat ik mijmeren over zelfdenkende mensen. Ik kom ze niet veel tegen. De meerderheid hobbelt mee. Moet je eens op een gemiddelde verjaardagspartij gaan zitten en alleen maar luisteren. Dan weet je dat ik gelijk heb. En o ja, Radio 2 kan er ook wat van.

Ik heb niet de pretentie dat ik zelf kan denken. Ik weet ook wel dat mijn frontale kwab al mijn primitieve reacties oproept. Ik probeer het wel, dat is al mooi.

En ik zag in een ander regionaal krantje, in een onaanzienlijk hoekje, een stukje over de Buurtouders in Zaltbommel. Dat het goed gaat met ze en met hun activiteiten: overdruk wegnemen en elders lozen. Dijk van een club.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden