Column: Sinterklaas

  Column

Het gaat lekker met Zaltbommel. Financieel dan, bedoel ik. Neem de Poorterij. Laat ik voorop stellen dat een stad zonder theater is als een dorp zonder kerk. En de Poorterij is meer dan een theater. Als ik de wethouder mag geloven praten we over het epicentrum van Zaltbommel, we kunnen niet zonder. Dat mooie verhaal hangt die wethouder natuurlijk ook een beetje op om de SGP mannenbroeders binnen boord te houden. Maar hij rammelt vrolijk met de geldbuidel voor deze bodemloze put. Laten we hopen dat de boel nu eindelijk een beetje bijdehand op de rails gezet wordt en dat we niet ieder jaar ons hart hoeven vasthouden. We praten hier over tonnen gelds.

Door Johan Cahuzak

De koek is nog niet op, want er komt ook een nieuw zwembad met sportcomplex. De palen gaan nog voor de bouwvak de grond in, naar verluidt. Ik geloof mijn oren niet, want we praten hier over miljoenen! En het wordt nog gekker, want deze wethouder meldt zelfs doodleuk dat er geld genoeg is.

Geloof je het niet? Ik citeer: “We blijven binnen het budget.” (Vanzelfsprekend, stel dat 'ie nu al zou melden dat er een half miljoen bij moet.) Maar hij gaat verder: “We houden zelfs geld over.”

Ik moet dat allemaal nog zien en daarom zorg ik er voor dat jullie het nu allemaal onder ogen krijgen. Knip deze column uit, hangt hem op de koelkast en kijk er elke dag even naar. Sinterklaas bestaat en hij woont, gewoon onder ons, in Zaltbommel!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden