Johan, Cahuzak, Johan Cahuzak, column
Johan, Cahuzak, Johan Cahuzak, column

Column: Vakantie

  Column

Ik weet niet wat jullie de komende vakantie van plan zijn. Of eigenlijk weet ik dat wel. Door corona maakten jullie braaf plannen voor de achtertuin en eventueel een strandje langs de Waal. Maar nu de maatregelen versoepeld zijn, gaat het hele circus weer los. En ik ben daar blij mee,, want zo’n periode zonder de meesten van jullie maakt dit land best prettiger.

Door Johan Cahuzak

Er is aan al dat gereis echter een nadeel verbonden. De verhalen achteraf. Vroeger met eindeloze rijen foto’s. Tegenwoordig word ik vanaf begin augustus al zenuwachtig als iemand zijn of haar telefoon tevoorschijn haalt. Gaan we weer.

Een oud-collega keek me ooit meewarig aan toen ik melding maakte van het bij mij ontbreken van reislust: “Wil jij dan geen andere culturen leren kennen?” Haha, hij kwam nog net niet terug van de zoveelste all inclusive last minute. Hij had nota bene een heuse local gezien. Ja, op het vliegveld en die droeg zijn koffers. In de hoop op een fooi.

En dan komt er nu nog dat gezever over de KLM bij. Wie het waagt mij de komende tijd te melden dat ie niet meer vliegt vanwege het milieu, kan rekenen op hoongelach. Decennia lang werden in tal van landen mensen afhankelijk gemaakt van jullie toerisme en nu laten jullie ze vrolijk barsten. Omdat het je gemakkelijk past, modieus geneuzel. En anders lullen jullie je er wel uit, met je bomen planten en je ecotaks. Denk eens echt na.

Ik wens jullie een goede vakantie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden