Column: NK Veldrijden

  Column

Mensen, ik maak me zorgen over het Nederlands kampioenschap veldrijden. Dat zou begin 2021 in Zaltbommel gehouden moeten worden en daar komen, als het even mee zit, diverse wereldtoppers aan de start. Wij doen het in het veldrijden goed, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Kroonjuweel is natuurlijk Mathieu van der Poel, die wint veel maar onderschat een aantal andere Nederlandse mannen ook niet.

Door Johan Cahuzak

Om van de vrouwen maar te zwijgen. De Nederlandse top vier is ook het leidend kwartet bij de diverse internationale kampioenschappen. Die meiden fietsen elkaar de keet uit en winnen alles. Daarom is zo’n Nederlands kampioenschap zo interessant. Hoef je geen medelijden te hebben met de deelneemsters uit andere landen.

Het voormalige motorcrossterrein in de uiterwaarden van de Waal biedt een overzichtelijk en uitdagend parkoers, zeker als het een beetje (of veel!) geregend heeft. En bij hoog water, dat is al eens gebeurd, kan er uitgeweken worden naar de Wallen.

En daar wringt de schoen. Want die Wallen worden voor veel geld opgepoetst. Volgens mij met name door de provincie Gelderland, maar daar wil ik vanaf wezen. En nu hebben neuzenpeuters bij de gemeente Zaltbommel gezegd dat dat veldrijden die fraaie Walletjes aantast.

In Hulst, Zeeland, is een jaarlijkse veldrijwedstrijd die altijd (!) op de Wallen gehouden wordt. En daar komt ook een beste ploeg publiek, vooral Belgen natuurlijk. Ik kom voor mijn werk regelmatig in Hulst en dan loop ik immer naar mijn hotel over die verdedigingswerken. Niks aan de hand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden