Logo detorenbommelerwaard.nl


Onder andere de Sara Catharina in Kerkdriel is zaterdag 13 mei geopend tijdens Landelijke Molendag.
Onder andere de Sara Catharina in Kerkdriel is zaterdag 13 mei geopend tijdens Landelijke Molendag.

Molens in de regio geopend

  Cultuur

REGIO – Zaterdag 13 mei zijn diverse molens in de regio te bezichtigen tijdens de Landelijke Molendag, van 10.00 tot 17.00 zijn bezoekers welkom. Entree is gratis.

Waardenburg

In de molen van Waardenburg worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind wordt er graan gemalen. Verder is er koffie en thee met iets lekkers te proeven. Locatie: Waalbandijk te Waardenburg.

Kerkdriel

Korenmolen 'Sara Catharina' aan de Kievitsham in Kerkdriel doet traditiegetrouw ook mee aan de Landelijke Molendag. Jong en oud kunnen de smalle trappetjes beklimmen, helemaal tot bovenin in de kap van de molen. De molenaar geeft rondleidingen en vertelt over het werken met deze ruim 170 jaar oude molen. Voor kinderen zijn er bovendien kleurplaten en staat er een groot springkussen naast de molen.

Hurwenen

Ook beltmolen Vento Vivimus in Hurwenen is geopend. Deze molen uit 1875 kan vandaag de dag met behulp van windkracht nog graan tot meel vermalen, de molenaars van de Vento Vivimus willen dit graag laten zien. Middels rondleidingen laten ze daarom wat horen over de geschiedenis en het type molen, ook de werking van de molen en de werktuigen worden getoond. Bij voldoende wind wordt er mais en tarwe tot meel vermalen. Ook kan video's bekijken van andere types en functies van molens. Voor kinderen is er een gratis molenkleurboekje. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd, waarbij de mooiste kleurplaat wordt beloond wordt met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Reageer als eerste
Meer berichten