Heerlijk picknicken op een historische plek midden in het centrum van Zaltbommel. Het kan nu bij Museum Stadskasteel Zaltbommel.
Heerlijk picknicken op een historische plek midden in het centrum van Zaltbommel. Het kan nu bij Museum Stadskasteel Zaltbommel. (Foto: )

Heerlijk picknicken en een beetje cultuur pikken

  Cultuur

Op 3 juli werden culinair en cultuur voor de eerste keer met elkaar verbonden. Die combinatie is niet alleen de gasten, maar zeker ook de organisatoren goed bevallen. Museum Stadskasteel Zaltbommel en het Bommels Bakhuys gaan dit zeker vaker doen en hebben nog meer bedacht!

ZALTBOMMEL - Naast de themadiners in de museumtuin kunt u nu ook een picknickmand bestellen bij het Bommels Bakhuys. Deze kosten 12,50 euro voor kinderen en 17,50 euro voor volwassenen en zijn te bestellen via info@bommelsbakhuys.nl. Om het nog leuker te maken is er ook een doe-activiteit voor kids; Fiepflet knutselen in de Kasteeltuin! Tussen 14.00 en 16.00 uur gaan zij net als Pluk van de Petteflet bouwen aan de 'Fiepflet'. Op dinsdag 21 juli, dinsdag 18 augustus en woensdag 19 augustus kunnen kinderen (5+) voor 4 euro hun eigen raampje schilderen en timmeren. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com. Als de kinderen lekker bezig zijn, kunnen de volwassenen het Museum Stadskasteel bekijken of met de jongere kinderen de Fiep-speelzaal in het Museum bezoeken. De tuin en het kasteel zijn open van 13.00 tot 17.00 uur. Entree volwassenen: 6,50 euro. Kinderen (4 t/m 15 jaar): 3,50 euro. Gratis voor deelnemers aan de workshop.

Kim van Hout
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden