Logo detorenbommelerwaard.nl


Peter Rehwinkel: "Kritiek vormt geen belemmering"

  Politiek

ZALTBOMMEL - Peter Rehwinkel is op dinsdag 25 april door de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje beëdigd als burgemeester van Zaltbommel. Zijn benoeming heeft in de landelijke pers wel wat stof doen opwaaien maar de Zaltbommelse gemeenteraad was toch vrij uitgesproken over de keuze van Peter Rehwinkel uit de vijf voorgedragen kandidaten.

"Ik had vorig jaar al aangegeven bij de commissaris dat ik graag naar Zaltbommel wilde", begint de kersverse burgemeester van Zaltbommel. "Ik kende Zaltbommel uit mijn voorzitterschap van de Vereniging Nederlands Vestingsteden. Ik was ook op de Vestingdagen in 2005 dus Zaltbommel was me niet helemaal vreemd." Samen met zijn partner kampeerde hij ook al eens op de natuurcamping in Nederhemert en is daar ook bestuurlijk bij betrokken als voorzitter van de raad van toezicht van De Groene Koepel, een belangenorganisatie voor natuurcampings, kampeerterreinen en trekkershutten.

Om de streek nog beter te gaan leren kennen heeft hij het initiatief genomen om met twee thermoskannen vol koffie en thee de boer op te gaan binnen de kernen om zomaar eens ergens binnen te wandelen om naar uw verhaal te luisteren. Deze informele gesprekken lijken burgemeester Rehwinkel de beste manier om er achter te komen met wat voor streek en vooral mensen hij te maken heeft. Ook voor alle raadsleden gaat hij een uur reserveren om eens kennis te maken. De raadsleden mogen zelf invulling geven aan dit uur. Dat kan op het gemeentehuis zijn maar zeker ook aan de keukentafel bij het raadslid thuis.

In de korte tijd dat hij in Zaltbommel werkzaam is, ervaart hij wel een warm ontvangst binnen de gemeente. "Ik krijg ook vele leuke reacties uit mijn landelijke kennissenkring dat ik de ambtsketen weer omgehangen heb. Dat er mensen kritisch naar mijn verleden kijken laat me niet koud, maar vormt zeker geen belemmering om mijn expertise op gebied van samenwerkingsverbanden tussen verschillende gemeenten hier te gebruiken. Maasdriel en Zaltbommel zijn zoekende naar de optimale vorm van samenwerken en ik denk dat ik hier een goede rol in kan vervullen om de juiste vorm te kiezen." Rehwinkel heeft in het verleden van verschillende invalshoeken te maken gehad met intensieve samenwerking tussen verschillende gemeenten. Ook vanuit de Tweede Kamer heeft hij daar de nodige ervaring opgedaan.

Peter Rehwinkel is sinds 2008 getrouwd met Michel Zeegelaar. "Ik hoop dat Michel naast zijn drukke baan bij Spoorloos mij op gepaste momenten kan vergezellen. Een paar extra ogen en oren is altijd welkom voor een burgemeester."

1 reactie
Meer berichten