Logo detorenbommelerwaard.nl


De dorpsraad van Velddriel. Van links naar rechts: Beppie Pardoel, Carola van Kessel, Francis Slagter, Anton van Doremaele, Guus van Hassel en Harrie van den Bighelaar.
De dorpsraad van Velddriel. Van links naar rechts: Beppie Pardoel, Carola van Kessel, Francis Slagter, Anton van Doremaele, Guus van Hassel en Harrie van den Bighelaar.

Samen geld inzamelen voor KWF en stichting Matchis op 13 mei

  Verenigingen

VELDDRIEL - 'ZesZes- Een sportief antwoord op kanker' en 'Geef kans op leven' is het motto van Team Maasdriel en Dorpsraad Velddriel om op zaterdag 13 mei samen de handen ineen te slaan, samen geld in te zamelen voor KWF en stichting Matchis. Een uitdaging voor sportieve mensen om extra inspanning te leveren en het evenement tot grote hoogte te brengen. De start is bij De Boxhof, Voorstraat 71 in Velddriel.

Voor het eerst is het ook mogelijk met E-Bikers in groepjes van zes personen te fietsen over de dijken van de Bommelerwaard met inschrijving van 10,00 euro. Wandelaars lopen voor Stichting Matchis. Inschrijving tot 16 jaar 5,00 euro. 16 Jaar en ouder betalen 10,00 euro.

Matchis zorgt ervoor dat patiënten met ernstige bloedaandoeningen met stamceltransplantatie zo snel mogelijk een passende donor krijgen. Recent is de 38 jarige Marc Verhoeven in Velddriel overleden aan lymfklierkanker. Voor slechts een kleine minderheid kan een familielid uitkomst brengen. Op zaterdagmiddag 13 mei is stichting Matchis aanwezig om voorlichting te geven over stamceldonatie.

Burgemeester Henny van Kooten geeft zaterdagmorgen om 7.00 uur het startschot voor de 1ste ronde wielrenners. Een uur later gaan de wandelaars van start en dat gaat zo de hele dag door. Fietsen en lopen van uur tot uur. Een aanmoediging door het publiek is een grote stimulans om het fietsen en wandelen te volbrengen. Om 14.00 uur zijn er fietsactiviteiten door de jeugd in de Sint Antoniusstraat. Voor een meditatief moment kan men de St. Martinuskerk bezoeken. De kerk is de hele dag open. Organist Jos Wielakker speelt regelmatig op het orgel.

Voor het publiek wordt het een dag vol verassingen, activiteiten, optredens van dansgroep Action en fanfare La Harpe en trommelaars. Het Ammersooike dweilorkest uit Ammerzoden verzorgt optredens. Op het kerkplein is een warenmarkt met de verkoop van bloemen- aardbeien en peren. Er is een presentatie van het oude ambacht klompen maken.

Om 20.00 uur is er een mogelijkheid om witte ballonnen op te laten voor een dierbare. Om 20.45 uur zal burgemeester Henny van Kooten de Superhelden huldigen.

Meer informatie is te vinden op de websites van de organisatoren.

www.zeszes.nl

www.teammaasdriel.nl

dorpsraadvelddriel.nl

reageer als eerste
Meer berichten